Rådjur med choklad gav guld

MAT & DRYCK

Två franska krögare fick i går kokkonstens olympiska guld - tre stjärnor i årets Michelinguide.

Specialitet på en av restaurangerna: rådjur med choklad.

Alain Ducasse kunde glädja sig åt att hans restaurang Le Louis XV i Monaco fick tillbaka den tredje stjärna som krogen förlorade 2001. Stjärnkocken Ducasse driver även den trestjärniga Plaza Athenee i Paris.

Den andre restaurangen som fick tre stjärnor är Philippe Legendres Le Cinq i Paris.

Kronärtskocka

Två av de rätter som kvalificerat Philippe Legendres krog till högsta betyg är rådjur med choklad och kronärtskocka med tryffel.

Franska tidningen Figaro läckte uppgifterna i förväg inför publiceringen av 2003 års upplaga av Guide Rouge som ges ut i slutet av februari.

Guiden gavs ut av däcktillverkaren Michelin för första gången 1900.

1926 började man betygsätta restauranger och den första trestjärniga restaurangen utsågs 1931.

Annika Sohlander