Lättgjorda och goda desserter

Mintpäron och milkshake

1 av 2 | Foto: Pär Johansson
Två lättfixade mellanmål/efterrätter. Enklare än att gå till kiosken och köpa godis.
MAT & DRYCK

Ibland kan man bli sugen på mer än en

efterrätt eller ett mellanmål. Då är det smart att fixa två på en gång.

Det här behöver du

(4 personer)

Päron:

400 g konserverade päron, 1 burk

8 mintchoklad-plattor, typ After eight

0,5 l glass

Så här gör du

1. Starta ugnen på 225 grader.

2. Lägg upp päronen på ett fat eller i en skål som tål ugnsvärme. Skeda över lite spad.

3. Lägg en eller ett par chokladplattor på varje päron.

4. Ställ in i ugnen och plocka ut igen när chokladen smält.

5. Servera päronen med glass. Är det riktig fest tar du två päron per person. Då går det förmodligen inte åt lika mycket glass – men man vet aldrig.

Det här behöver du

Milkshake

0,5 l vaniljglass

4 dl mjölk

400 g frysta hallon, 2 paket färska bär eller choklad som dekoration

Så här gör du

1. Tina hallonen så att de inte är en stor fast klump. Det gör inget om de fortfarande är lite isiga.

2. Mixa hallonen och glassen med stavmixer eller elvisp (se upp för lågt flygande hallonkärnor) eller i mixerapparat.

3. Häll i mjölken och fortsätt mixa till en jämn smet.

4. Häll upp i snygga glas och dekorera med hackad choklad eller färska bär. (Hallon passar ju bäst men när vi tog bilden hade vi bara en överbliven jordgubbe. Fast visst är den snygg?)

Gott att dricka till

Milkshaken klarar sig bra på egen hand. Päronen trivs bra tillsammans med just ett glas mjölk.

Vego-varianten

Ersätt mintchokladen med kikärtor. Nä, skojade bara.