Pasta på nytt sätt

VECKANS SMALA

MAT & DRYCK

Här hottar jag till pastan med smaksatt smältost.

Att ha rotfrukter i maten är bra eftersom de ger mycket fibrer och lite fett.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Korv- och grönsakspasta

4 portioner

300 g mager (3 %) wienerkorv

2 msk margarin

1/2 purjolök i strimlor

2 morötter i strimlor

1 palsternacka i strimlor

150 g rotselleri

Salt

Peppar

12 gröna oliver

240 g spagetti

100 g smältost till exempel räk- eller kantarellost (16%)

1 dl finhackad bladpersilja

Koka spagettin. Skär korven i sneda skivor. Stek dem i hälften av margarinet. Ta upp korven och lägg den åt sidan. Fräs purjolök, morötter, palsternacka och rotselleri i resten av margarinet. Salta och peppra. Blanda spagetti, korv och grönsaker i en skål. Rör försiktigt ner ost och persilja. Strö på några gröna oliver.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson