Sandwich på rödtunga, basilika och lagrad balsamico

MAT & DRYCK
Foto: Per Björn

Det här behöver du:

(4 personer)

Brödchips:

oskivat formbröd

olivolja

salt

1. Frys brödet

och skär åtta tunna skivor.

2. Pensla dem med olivolja och lägg i press mellan två bakplåtar med bakplåtspapper. Lägg på en tyngd.

3. Baka i ugn i 150 grader i 8 minuter.

Pistou:

50 g färsk basilika

100 g färsk babyspenat

0,5 l kyld matolja

1 vitlöksklyfta

2 tomater, flådda och urkärnade

salt

svartpeppar

1. Mixa tomatköttet med vitlök och spenat.

2. Tillsätt den kylda oljan i en tunn stråle.

3. Avsluta med basilika, salt och peppar.

Fisken:

2 små rödtungsfiléer

balsamicovinäger

olivolja

1. Skär rödtungorna i lika stora bitar som brödchipsen.

2. Stek i press med olivolja i en teflonpanna. (Tryck ner filéerna med stekspaden.)

3. Varva brödchips, pistou och rödtunga.

4. Avsluta med balsamico och olivolja.