Anklever crema ceumada med portvinskorinter

MAT & DRYCK
Foto: Per Björn

Det här behöver du:

(4 personer)

1 dl portvin

20 g socker

0,5 dl korinter

Gör så här:

Koka upp portvin och socker. Lägg i korinterna och låt dra.

100 g anklever

1 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

1 tsk portvin

3 äggulor

salt

vitpeppar

farinsocker

Gör så här:

1. Koka upp mjölk, portvin, salt och peppar och mixa i anklevern.

2. Rör ihop äggulorna, grädde och blanda i ankleversmeten.

3. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Sila.

4. Fyll små koppar och baka i varmluftsugn i 89 grader tills de stelnat. Har du vanlig ugn: Baka i vattenbad i 100 grader mitt i ugnen. Ställ i kylen.

5. Mixa farinsocker, strö över ytan och bränn av med gasolbrännare.