VECKANS SMALA

Skrovmål med kål

MAT & DRYCK

Här blandar jag surkål i min köttfärspanna. Ett livsmedel som vi använder alldeles för sällan.

Pannan får en rund smak av lättmajonnäs.

Köttfärs- och surkålspanna

4 portioner

400 gram nötfärs

75 gram finhackad gul lök

4 klyftor pressad vitlök

1 msk margarin

4 dl surkål

1 dl lättmajonnäs

Salt

Peppar

800 gram potatis

1 msk margarin

Salt

Finhackad färsk basilika

12 st feferoni

4 skivor vitt bröd

Börja med potatisen. Skär den oskalade potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Klicka på margarinet. Salta. Stek potatisklyftorna i 225 grader i 40 minuter. Strö på finhackad basilika.

Stek färs, gul lök och vitlök i margarin i en stekpanna. Tillsätt avrunnen surkål samt majonnäs. Låt pannan bli ordentligt varm. Salta och peppra.

Servera potatisklyftor, feferoni och bröd till.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson