Penne alla gorgonzola

MAT & DRYCK
Foto: Camilla Tubertini

INGREDIENSER

4 personer

4 personer

400 g penne rigate

100 g stark gorgonzola

120 g mild gorgonzola

50 g smör

1/2 dl matlagningsgrädde

parmesanost

1 krm salt

svartpeppar

Så här gör du

1. Koka upp det saltade pastavattnet. Hetta upp en annan platta (medelvärme) och ställ dit en panna. Smält smöret utan att det bryns. Lägg i de två gorgonzolabitarna och rör om då och då till dess att de smält. De ska inte koka eller brännas vid.

2. Lägg pastan när vattnet kokar och ställ timern på en minut mindre än den koktid som står på paketet. Häll grädden i ostsåsen och dra ett par drag med svartpepparkvarnen över.

3. Häll pastan i ett durkslag och låt allt vatten rinna av väl. Lägg pastan i ostsåsen under ett par minuter så att pastan suger upp så mycket som möjligt. Rör om då och då.

4. Portionera Portionera upp pastan och riv ca 1 msk parmesanost över varje tallrik. Ett medelfylligt rött vin passar bra till.