VECKANS SMALA Kryddig laxpasta

MAT & DRYCK

En utmärkt rätt då du har fått lite gravad eller rökt lax över.

Lax- och currypastan svänger du ihop medan gästerna väntar.

Foto: anders deros

Lax- och currypasta

4 portioner

2 dl finhackad purjolök

2 st äpplen i klyftor

1 msk margarin

1 tsk curry

1,5 dl finhackad smörgåsgurka

1 tsk brun farin

300 gram gravad lax i strimlor

Salt

Peppar

200 gram matlagningsyoghurt

240 gram pasta

100 gram solrosskott

250 gram cocktailtomater

Fräs purjolök och äpple i margarin i en stekpanna. Strö på curry. Tillsätt smörgåsgurka, brun farin och gravad lax. Salta och peppra.

Rör ner matlagningsyoghurten och låt allt bli varmt. Servera med pasta, solrosskott och tomater.

Snabbkoll till Veckans smala

Kristina Eriksson