Festlig fisksoppa

Veckans Smala

MAT & DRYCK

Det här är soppan som ingen kan motstå. Jag brukar runda av smaken med lite crème fraîche.

Bjud vännerna på en stor gryta fisksoppa och mycket bröd.

Foto: ANNA CLARÉN

Fisksoppa med smak av curry och tomat

4 portioner

300 gram purjolök i skivor

2 klyftor vitlök, pressad

1 msk margarin

1 tsk curry

4 dl krossade tomater

10 dl vatten, ev mer

3 st fiskbuljongtärningar, ev fler

500 gram potatis i bitar

200 gram morötter i bitar

0,5 dl crème fraiche

400 gram torsk i stora tärningar

0,5 dl finklippt dill

50 gram ruccolasallad

Färsk oregano

Bladpersilja

4 st baguette

Fräs purjo och vitlök i margarin i en gryta. Observera att purjolök lätt blir bränd. Pudra över curryn och låt den fräsa med i någon minut. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärningar. Rör ner potatis och morötter. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, cirka 20 minuter. Tillsätt crème fraîche, fisk och dill. Nu ska soppan bara sjuda. Soppan är färdig när fiskköttet är vitt och fast, det tar cirka 5 minuter. Om soppan är mycket tjock späd med vatten. Tillsätt eventuellt mer buljongtärning. Garnera med färska örter. Servera med bröd.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson