Fixa festen under 75 kronor

Framtidens kockar bjuder på prisvärd lyx

team 11 Andreas Ceder Brolin, Kristin Bjarnolf, Lovisa Greisz, Maria Sigfridsson och Emma Östlund, Robin Biehl och Ioannis Lagovardos.
Foto: Pär Johansson
team 11 Andreas Ceder Brolin, Kristin Bjarnolf, Lovisa Greisz, Maria Sigfridsson och Emma Östlund, Robin Biehl och Ioannis Lagovardos.
MAT & DRYCK

Det är vår och det finns fler anledningar än så att ställa till med fest.

Snart är det påsk, sedan valborg, pingst och rentav midsommar.

Här får du festmenyerna som gör att du kan ställa till med kalas så ofta du vill.

team 12 Britt-Mari Orhult, Åsa Ottosson, Marielle Gröndahl, Daniel Nohall, Oscar Berggren och Magda Roszkowska.
Foto: Pär Johansson
team 12 Britt-Mari Orhult, Åsa Ottosson, Marielle Gröndahl, Daniel Nohall, Oscar Berggren och Magda Roszkowska.

Aftonbladet har i samarbete med Stockholms Hotell & Restaurangskola tagit fram ett antal menyer som kostar under 75 kronor per gäst.

Tredjeårseleverna på skolan har gjort grovarbetet – och finliret. De har fått i uppdrag att ordna en middag åt en påhittad kund. De olika elevgrupperna har komponerat menyerna, planerat inköp och arbete och sedan lagat upp all maten till både gäster och till fotografering. Det har varit allt från en svensk mässa i Minnesota i USA till representation med muslimska gäster åt Ericsson.

Det var rätt uppstressat på sina håll i grupperna. Uppgiften var också deras examensprov och många hade släkt och vänner som skulle provsmaka i matsalen.

I dag serverar vi två svenskinspirerade menyer ”Lifestyle Sweden” och ”Kändisar förr och nu”.

Team 11:s meny

”Life style Sweden – svenska smaker”

Team 13:s meny

”Svensk mat förr och nu – ’gamla’ råvaror i nytänkta recept”

Jon Hansson