Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Chokladtryfflar

Foto: Börje Thuresson

INGREDIENSER

1 dl vispgrädde

250 g mörk choklad, helst inte block

0,5 dl florsocker

 

Smaksättare:

1 msk vaniljsocker eller 1 msk starkt kaffe, whisky, rom eller cognac

 

Att rulla i:

florsocker

kakaopulver

 

1. Koka upp grädden i en kastrull.

2. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden. Rör om.

3. Ta kastrullen av värmen när chokladen börjat smälta ordentligt. Rör ner florsockret och den smaksättare du valt. Det går bra att hoppa över smaksättare och satsa på ren chokladsmak.

4. Ställ in kastrullen i kylen ett par timmar så att smeten stelnar.

5. Forma kulor. En matsked smet per kula brukar vara lagom.

6. Rulla kulorna i florsocker eller kakao. Gör några av varje. Förvara svalt.

SENASTE NYTT

Mat & dryck

Visa fler
Om Aftonbladet