Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Ugnsbakade rotsaker

INGREDIENSER

4 präktiga palsternackor (eller 6 mindre präktiga)

4 morötter

8 potatisar

12 smålökar eller schalottenlökar

1 vitlök

6 tomater

1 dl olivolja

1 msk torkad timjan

salt

peppar

2 msk balsamvinäger

 

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Skala palsternackorna, morötterna och potatisarna.

3. Skär i ganska stora bitar, typ dubbla munsbitar.

4. Gnugga det torra skalet av lökarna. Samma sak med vitlöken som du delar i klyftor. Du behöver inte vara extremt noggrann.

5. Dela tomaterna på mitten.

6. Lägg rotsakerna, löken och vitlöken i en stor långpanna. Salta, peppra, strö i timjan och ringla över oljan. Rör om så att allt blir täckt av olja.

7. Ställ ner tomathalvorna i rotsaksvimlet. Salta, peppra och droppa lite olivolja på dem också.

8. Droppa över balsamvinägern men försök att undvika potatisen.

9. Baka i ugnen i omkring en timme. Kolla efter tre kvart så att inte sakerna börjar bli brända.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet