Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Mimosa-ansjovis

INGREDIENSER

(12 personer)

20 ansjovisfiléer eller en burk på 125 g

4 ägg

1 lök

3 msk finhackad persilja

 

Dressing:

4 msk olja

1 msk vinäger

1 tsk ljus fransk senap

salt

peppar

 

1. Hårdkoka äggen. Det tar 8 minuter i kokande vatten.

2. Skala och hacka löken.

3. Hacka persiljan fint.

4. Spola äggen under kallt vatten, skala och hacka dem fint.

5. Blanda vinägern och senapen till dressingen. Salta och peppra.

6. Rör ner oljan lite i sänder.

7. Bottna en skål med ansjovisfiléerna.

8. Strö ut ägg, lök och persilja runt ansjovisarna.

9. Slå över dressing och låt stå och dra minst 10 minuter innan du serverar.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet