Färdig soppa och hemlagad sallad

Keldasoppa med blomkålssallad

MAT & DRYCK

Helt okej att låta någon annan göra jobbet ibland.

Den thailändska soppan är god, vackert grön och bara att värma.

För starkt med rå lök? Salta den skivade löken först och skölj sedan i kallt vatten så försvinner det allra lökigaste.
Foto: PÄR JOHANSSON
För starkt med rå lök? Salta den skivade löken först och skölj sedan i kallt vatten så försvinner det allra lökigaste.

Det här behöver du

(4 personer)

8 dl Kelda thailändsk soppa

1/2 blomkålshuvud

4 potatisar

2 msk olja

1 tsk garam masala eller någon curry du gillar

1 tsk gurkmeja

1/2 rödlök

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk hackad färsk mynta eller 2 tsk torkad

4 pitabröd eller majstortillor

salt

peppar

Så här gör du

1. Dela blomkålshuvudet i små buketter.

2. Skala potatisarna och dela i 6-8 delar.

3. Skala och skiva rödlöken tunt.

4. Hacka myntan.

5. Stek potatisen i oljan i en kastrull eller liten gryta. Lägg i blomkålen efter 5 minuter.

6. Krydda med garam masala och gurkmeja. Fortsätt steka på medelvärme till potatisen är mjuk

7. Låt svalna någon minut och blanda ner matlagningsyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

8. Strö över löken och myntan. Servera till soppan och rostade bitar av pitabröd.

Gott att dricka till

Ett lokalt öl kan passa bra:

Singha (1452) Thailand, 15:90 kronor (33 cl).

Vego-tipset

Undvik den här soppan. Tillverkaren har lyckats klämma i både kött (fågel) och fisk fastän det lätt gått att undvika. Idiotiskt.

Tipset

Köp riktiga naanbröd hos din indiska take away-restaurant.

Jon Hansson