Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Fräsch asiatisk nudelsallad

Det här är en sån där sallad som är så otroligt läcker att man bara måste göra den jämt! Den är kryddig och sätter verkligen fart på smaklökarna.

 

Ingredienser

(4 portioner)

300 g cellofannudlar eller glasnudlar av mungbönor

200 g köttfärs

2 tsk kinesiskt femkryddorspulver

5 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, skalade

och rivna

2 rågade tsk riven färsk ingefära

100 g skalade räkor

3 tsk socker

1 knippa salladslök, tunt skivad

3 msk färsk limesaft

1 msk asiatisk fisksås

2 färska röda chili, urkärnade och tunt skivade

1 näve färsk koriander, hackad

1 näve färsk mynta, hackad

2 nävar rostade jordnötter

havssalt och nymald svartpeppar

 

Så här gör du:

Blötlägg nudlarna i en skål med varmt vatten. Häll av vattnet när de är mjuka och lägg sedan tillbaka dem i skålen.

Hetta upp en wok och stek köttfärsen och femkryddorspulvret i olivoljan tills köttfärsen är brun, tillsätt sedan vitlök, ingefära, räkor och socker och woka i ytterligare 4 minuter. Ta woken från värmen och rör ihop wokblandningen med nudlarna.

 

Tillsätt salladslöken, limesaften, fisksåsen, chilin, koriandern, myntan och jordnötterna. Rör om noga och smaka av kryddningen – den ska smaka ganska starkt av limesaften. Strö över lite extra örtblad om du vill och servera salladen kall.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet