Tunnbottnad pizza

MAT & DRYCK

Det här blir tunna pizzor - inget för panpizze-lovers. Men det blir gott och det går snabbt som ögat att laga till.

Foto: Pär Johansson

Det här behöver du

(4 personer)

400 g passerade tomater,

1 burk

1 vitlöksklyfta

salt, peppar

8 små mjuka tacotortillor

4 msk olivolja

100 g lufttorkad skinka

100 g svarta urkärnade

oliver

4 kronärtskockshjärtan, från delikatessdisken eller burken

gul eller röd paprika

100 g ruccola

3 mozzarellaostar

1 msk torkad oregano

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 250 grader.

2. Värm de passerade tomaterna i en kastrull och smaksätt med pressad vitlök, salt, peppar och kanske lite socker. Ta av värmen.

3. Kärna ur och skär paprikan i tjocka strimlor.

4. Dela kronärtskockshjärtanen i två eller tre delar.

5. Syna ruccolan och kasta osnygga blad.

6. Skär skinkan i breda strimlor.

7. Skär mozzarellan i tunna skivor.

8. Lägg ut bakplåtspapper på plåtar och lägg på tortillorna.

9. Pensla med olivolja.

9. Skeda på tomatröran, ett par matskedar bara. Sprid ut i ett tunt, jämnt lager fast inte ända ut i kanten.

10 Lägg på fyllningen. Här kan du förstås kombinera som du vill.

11. Lägg på några mozzarellaskivor och smula över lite oregano.

12. Skjuts in i ugnen. Häng med - pizzorna blir klara (när osten har smält) på några minuter.

Gott att dricka till

Det hörs något från ugnen! "Vi vill ha valpolicella", låter det. Okej:

Campolieti (6792) Italien, 79 kronor.

Vego-varianten

Skippa skinkan och ta mer av kronärtskockshjärtan och paprika. Komplettera med tomat, majs, bönor, peperoni och/eller stekt aubergine.

Jon Hansson