Turbosoppa när hungern slår till

MAT & DRYCK

Du kanske också har varit med om det. Hålögda barn letar efter kaksmulor i brödskåpet och äppelskruttar i sophinken.

Då är det inte läge för helstekt orrtupp med valnötspanerad duchessepotatis och cabernet sauvignon-reduktion.

Nej, pang på med en överljudssoppa stället.

Först kommer den här soppan, sen kommer inget och sen kommer inget - och sen kommer macka köpt på seveneleven. Det går tokfort att laga till supersonic soup.
Foto: PÄR JOHANSSON
Först kommer den här soppan, sen kommer inget och sen kommer inget - och sen kommer macka köpt på seveneleven. Det går tokfort att laga till supersonic soup.

Det här behöver du

(4 personer)

2,5 hg spagetti

200 g frysta blandade grönsaker

3 buljongtärningar

1,5 l vatten

Så här gör du

1. Koka upp vattnet och buljongtärningarna.

2. Bryt spagettin på mitten och ös ner i soppan. Ju förr desto bättre. Al dente och sånt kan vi inte bekymra oss om nu.

3. Och så i med grönsakerna.

4. Soppan är klar när spagettin är mjuk och grönsakerna tinade.

5. Servera med ost- eller skinkmackor och morötter eller någon annan färsk och knaprig grönsak - om du inte tänker servera orren lite senare på kvällen förstås.

Gott att dricka til

Mjölk, lättöl, vatten. Ingen riktig vinkänsla över den här rejserrätten.

Ta ett glas sött, knäckigt vin till kaffet i stället - och pusta ut.

Commandaria St. John (2040) Cypern, 74 kronor.

Coola tipset

Frysta grönsaker är perfekta att kyla ner heta soppor med.

Koka klart soppan, låt sedan var och en ösa i grönsaker så går den snart att äta utan att man behöver pusta och frusta över skeden.

Vego-varianten

Gör soppan på grönsaksbuljong så är du hemma.

Supersonic soup

Jon Hansson