En matig tacopaj

MAT & DRYCK

Dags att utnyttja världens bästa läsare. Vi kör era recept hela veckan.

Först ut är Linda Hagberg: "Här kommer ett tips på en av alla dessa tacopajer. Men detta är den bästa! Både enligt mig och alla jag bjudit", hälsar hon.

En rejäl paj, det här. Räcker till ett par gäster också.
Foto: PÄR JOHANSSON
En rejäl paj, det här. Räcker till ett par gäster också.

Det här behöver du

(Recept för 4 personer)

Degen:

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g margarin

1,5 dl mjölk

Fyllningen:

500 g köttfärs

1 msk olja

1 lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

3 tomater

2 dl crème fraiche

4 msk majonnäs

2 dl riven ost

Garneringen:

1 rödlök

8 peperoni

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

2. Häll i mjölken och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

4. Skala och hacka löken.

5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.

6. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.

7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.

8. Häll köttfärsen i pajskalet.

9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.

10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.

11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

12. Skala och skiva rödlöken.

13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.

Gott att dricka till

Ett fall för ett stadigt rödtjut:

Isa Dora merlot (26546) Chile, 229 kronor (3 l).

Jon Hansson