Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Tomat- och citronsoppa

4 personer

 

Den här smakrika soppan serveras överallt i Indien, och är en vanlig inledning på måltiden.

 

1/2 purjolök

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 msk neutral olja

1 burk hela tomater, 400 g

1 dl röda linser

1 tsk chilipeppar (malen)

1 krm korianderfrö (malet)

1 tsk kanel

1 tsk gurkmeja

5 dl grönsaksbuljong

salt

saften av 1/2 citron

 

Garnering:

1 tomat (tärnad)

2 msk färsk koriander (finhackad)

1/2 rödlök (hackad)

1 dl naturell yoghurt

 

Dela och skölj purjon och skiva den tunt. Stek purjon och den hackade vitlöken i olja på svag värme under omrörning tills de är mjuka.

Häll i tomaterna och koka tills fettet separerar från tomaterna.

Skölj linserna och tillsätt dem och kryddorna, rör om och häll i grönsaksbuljongen.

Låt soppan koka i 15–20 minuter, mixa med stavmixer, och smaka av med salt och citronsaft.

Dekorera soppan med tomat, koriander, rödlök och yoghurt. Servera med chapatibröd.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet