Bubbel till studenten

MAT & DRYCK

Bubbel är lika allround som jeans och t-shirt, med den skillnaden att mousserande vin passar minst lika bra på stiff middag.

De bubbel vi valt ut har olika smak och karaktär, därför passar de olika bra till olika saker.

De billigare sorterna har vi främst rekommenderat till drinkar och uppfriskande bål. Inte för att de inte går att dricka som de är, utan för att vi tar varje tillfälle att blanda till nåt fruktsmakande och uppiggande.

En del av vinerna har så mycket fruktig smak att extra tillsatser är överflödiga. Några av de lite dyrare bubblen har så pass mycket smak och personlighet att vi dristat oss till att para ihop med mat.

Mousserande

Rosé

Studenten är en högtid som ska firas med champagne. Aftonbladet har testat 15 bubbel med olika smak och karaktär. Från de billiga som gör sig bäst som bål till de dyrare med så mycket personlighet att de kan stå på egna ben.

Anders Calissendorff , Per Styregård