Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Marinerad pastasallad med sparris och broccoli

Foto: Börje Thuresson

1 kg pasta, korta sorter typ penne eller farfalle

400 g pesto på burk

1 dl olivolja

400 g fryst sparris

500 g frysta broccolibuketter

1 citron

salt

Så här gör du:

1. Koka pastan. Blanda genast med peston och olivoljan när den är klar så klibbar den inte ihop.

2. Koka sparrisen och broccolin enligt anvisningarna på paketen men nöj dig med halva koktiden och spola av dem med kallt vatten.

3. Lägg undan en eller ett par sparrisar per portion som dekoration. Skär resten i 3 cm långa bitar. Dela stora broccolibuketter.

4. Blanda varsamt ner i pastan.

5. Smaka av med salt och pressad citron.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet