Lär dig laga orientaliskt

Mat från Mellanöstern är hetaste krogtrenden

1 av 2 | Foto: Per Björn
En frukthandlare på torget Djemaa El Fna i staden Marrakech, Marocko.
MAT & DRYCK

 Meze, bulgur, houmus. Maten från Mellanöstern är fortfarande den hetaste trenden på krogarna.

Man blir sugen att pröva själv i köket. Det kanske verkar svårt men är inte särskilt krångligt – i varje fall inte om man får hjälp.

Här är fem enkla recept från Stockholms Hotell & Restaurangskola. Laga alltihop så får du en festmåltid för under 75 kronor per person. Maten på bilderna är tillagad av tredjeårseleverna på skolan. De hade som uppgift i sitt slutprov att laga en hel middag och det med snäv budget.

Matlagare: Pål Högblom, Alvaro Salas, Dag Folke, Oskar Johansson och Emma Liljeqvist.

Bröd och houmus – ett gott tilltugg till orientalisk mat

Foto: Börje Thuresson

Tidigare publicerade festmenyer från Stockholms Hotell & Restaurangskola:

Jon Hansson