Entrecote med bbq-sås

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

4 skivor entrecote, cirka

200 g med fettkappa

2 burkar krossade

tomater

2 paprikor

1 röd chili

1 gul lök

1 oxbuljongtärning

2 dl vatten

salt

socker

4 bakpotatisar

1 stor majskolv

Foto: Börje Thuresson

Stick bakpotatisarna med en gaffel runt om, slå in i folie och baka på 180 grader i ugnen tills de är mjuka rakt igenom. Det tar cirka 1 timme beroende på potatisens storlek.

Klyv majskolven på längden och sedan på tvären så att du får fyra bitar.

Koka mjuka i salt vatten och låt svalna.

Kärna ur chilin och paprikan, skala löken och skär alltihop till små bitar.

Blanda med de krossade tomaterna, vattnet och oxbuljongtärningen.

Koka ihop på svag värme tills det börjar tjockna, mixa sönder alltihop i en hushållsmixer, häll tillbaka i kastrullen och koka ihop ytterligare.

(Har du en stavmixer kan du lika gärna använda den.)

Låt koka ihop till en tjock puré och smaka av med salt och socker.

Grilla entrecoten och majskolvarna och servera med tomatsåsen och de bakade potatisarna med en klick smör.

Henrik Severins grillrecept!