Grekiska rullader

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

600 g nötfärs

1 ägg

1 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 krm kanel

0,5 krm cayen

0,5 krm paprikapulver

0,5 krm kardemumma

salt

peppar

grekiskt lantbröd

Foto: Börje Thuresson

Tsatsikin: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter.

Skala gurkan, dela på mitten på längden och skrapa ur kärnhuset.

Riv grovt på ett rivjärn, salta och låt sedan rinna av i en sil.

Finhacka vitlöken och myntan.

Rulladerna: Låt mjölken och ströbrödet svälla ihop.

Rör ihop med övriga ingredienser till en fast smet.

Fördela i 12 bitar och arbeta fast på grillpinnar. Låt vila 30 minuter i kylen.

Skär brödet i grova skivor.

Fortsätt med tsatsikin:

Krama ur gurkan och blanda ihop med yoghurten, vitlöken och myntan.

Smaka av med salt.

Grilla spetten och brödskivorna , servera omedelbart.

Henrik Severins grillrecept!

Jon Hansson