Spenat och salladsskott med grape och jordgubbar

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

300 g späd färsk bladspenat (typ babyspenat)

100 g mangoldskott

100 g machesallad

1 blodgrape

1 ask jordgubbar

1 msk lagrad balsamvinäger eller alternativ nedan

Limeolja

2 msk olivolja med

mycket mild smak

1 lime

1 liten klyfta vitlök

1-2 nypor gourmetsalt

Limeolja: Krama ur saften ur limefrukten och riv av skalet, vispa samman med olivolja, salt och pressad vitlök.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hög värme, var försiktig, det går snabbt.

Rensa och skölj spenatbladen, blanda med oljan och pastan och sprid ut över ett serveringsfat.

Lägg ut de skivade jordgubbarna, den filéade grapen och droppa över balsamicon.

Avsluta med lite salt.

Alexandra Zazzis recept

Jon Hansson