Frittata alla carbonara

MAT & DRYCK

6–8 personer

Det här behöver du:

400 g spaghetti

1 klick smör

olivolja

1 gul lök

250 g bacon

4 ägg

3 msk färskriven

parmesan + ett par extra skedar till servering

1 dl grädde eller mjölk om du vill hålla det

smalare

salt, nymalen

svartpeppar, nymalen

persilja

Foto: Börje Thuresson

Smält smöret i en panna (som tål ugn) tillsammans med lite olja. Hacka löken och stek den gyllene med tärnad bacon på låg värme. Ta av från spisen.

Vispa ihop äggen, osten och grädden med en gaffel, salta och peppra.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ihop pastan direkt i pannan med baconet, vänd sedan snabbt ner äggblandningen lite i taget. Stek 5 minuter och efterbaka sedan i ugn på 225 grader tills den rest sig och fått fin färg. Servera med finhackad persilja, riven parmesan och nymalen svartpeppar på toppen.

Servera gärna med tomatsallad och god olivolja.

Alexandra Zazzis recept

Jon Hansson