Grillad paprika med oliver och fetaost

MAT & DRYCK

Grillad paprika får en fin smak och sötma som passar bra tillsammans med fetaost. En bra rätt på buffén men också som sommarlunch.

Ingredienser

Cirka 10 röda paprikor

2 vitlökar i klyftor

5 röda lökar

4 jalapenos

Lite olivolja

Så här gör du:

Bred ut paprikor, vitlök, lök och jalapenos på en plåt. Häll över lite olivolja och grilla i ugn på 225° i c:a 15 minuter. Vänd runt grönsakerna då och då. Låt dem svalna.

Lägg paprikorna i plastpåse för att svalna så går de lätt att skala. Skala paprikorna och dela dem i mindre bitar. Skala vitlöksklyftor och hacka jalapenos grovt.

Dela de röda lökarna i klyftor. Blanda alla grönsaker på ett fat.

Honungsvinägretten

Ingredienser

1 1/2 dl god olivolja

1/2 dl vitvinsvinäger

3–4 msk flytande honung

2 pressade vitlöksklyftor

Salt och nymalen svartpeppar

300 g fetaost

2 tsk torkad basilika

Så här gör du:

Vispa ihop alla ingredienserna kraftigt. Fördela fetaosten bland grönsakerna. Tillsätt basilikan. Häll över såsen och servera.

9 recept ur Monika Ahlbergs nya kokbok