Grilla med glöd och ha tålamod

TV-kocken Maud Onnermarks nya recept från egna kokboken

Maud Onnermark Ålder: 43, Yrke: Redaktionschef på tidningen Allt om Mat och tv-matlagare i Go’kväll. Karriär: Hushållslärarutbildning och Poppius journalistskola. Bor: Villa i Saltsjö-Boo. Familj: Man och 3 barn, 16, 14 och 10 år gamla.
Foto: Lasse Allard
Maud Onnermark Ålder: 43, Yrke: Redaktionschef på tidningen Allt om Mat och tv-matlagare i Go’kväll. Karriär: Hushållslärarutbildning och Poppius journalistskola. Bor: Villa i Saltsjö-Boo. Familj: Man och 3 barn, 16, 14 och 10 år gamla.
MAT & DRYCK
Entrecôte med sommarsmak Läs receptet här intill.
Foto: Lars Paulsson
Entrecôte med sommarsmak Läs receptet här intill.

 Potatisen är för länge sedan sönderkokt och de alltmer utmärglade gästerna har börjat smågräla om vem som ätit upp alla jordnötterna.

Det är då du gör det svenskaste av alla fel: du börjar grilla för tidigt. Du är alltså inte ensam om att då och då servera halvrå fläskkarré eller kremerade kycklingdetaljer.

Veckans gästkock Maud Onnermark vet, för som redaktionschef på tidningen Allt om Mat får hon massor av nödrop från villrådiga grillare.

– Att grilll är oerhört populärt och många har frågor om detta.

Nu har redaktionen ställt samman de bästa recepten och en massa råd i boken ”Grilla – med Allt om Mat. Vi bjuder på ett smakprov här bredvid.

Recept ur boken ”Grilla – med Allt om Mat”

TIPS: Så fixar du grillpartyt utan stress

Jon Hansson