Entrecôte med sommarsmak

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

2 tjocka skivor entrecôte, 500–600 g

3 msk olivolja

1 msk vatten

1,5 msk pressad citron

1 tsk dijonsenap

0,5 dl hackad gräslök

1 tsk salt, gärna gourmetsalt

1 krm svartpeppar

Till servering:

grillade citronklyftor

hackad gräslök

färskpotatis eller grillat bröd

grillade grönsaker eller sallad

Gör så här:

1. Tänd grillen.

2. Pensla lite olja på köttskivorna. Grilla dem cirka 3 minuter på varje sida.

Lägg köttet lite vid sidan om glödbädden och låt köttet gå färdigt, 5–8 minuter. Det ska vara rosa inuti.

3. Blanda ihop olja, vatten, citronsaft, senap, gräslök, salt och peppar.

4. Skär varje köttskiva i fyra skivor på längden. Lägg upp dem på varma tallrikar. Häll över marinaden.