Hallonglass på chokladbotten

MAT & DRYCK

10-12 bitar

Det här behöver du:

100 g valnötter

100 g mörk choklad

3 äggvitor

1 dl strösocker

Hallonglass:

1 paket frysta hallon (200 g)

3 äggulor

1 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl kesella (10 %)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina hallonen och hacka nötter och choklad grovt.

2. Lägg ett bakpapper i en form.

3. Vispa vitorna till skum. Tillsätt 1 dl socker och vispa tills skummet är fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i formen.

4. Grädda 35–40 minuter. Låt kallna.

5. Kör hallonen i mixer eller matberedare.

6. Vispa äggulor och 1 dl socker.

7. Vispa grädden. Blanda äggulesmeten med hallonpuré, kesella och grädde och häll allt över chokladbottnen. Ställ i frysen 4 timmar.

SMASKIGT