Sexig huvudrätt

Ingefärs- och ananaskyckling

MAT & DRYCK

Kyckling är utmärkt för att få protein med lite fett och har alla B-vitaminer som är nödvändiga för energiproduktion och stresshantering. Ingefära är välkänt som afrodisiakum och är också bra för cirkulationen, vilket gör att man känner sig piggare.

Det här behövs

Till marinaden:

1 1/2 dl osötad ananasjuice

3/4 dl torrt vitt vin

1 msk finhackad färsk ingefära

2 msk senapsfrö

1 msk soja

1 tsk sesamolja eller jungfruolja

1 salladslök, hackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 hela benfria kycklingbröst utan skinn, halverade

Till marinaden: blanda ingredienserna till en krämig konsistens. Spara hälften till såsen.

Gör så här

Lägg kycklingbitarna på ett stort fat där de kan ligga bredvid varandra. Häll på marinaden, täck över och ställ kallt i 2-3 timmar eller över natten.

Sätt på grillen.

Ta upp kycklingbitarna ur marinaden (spara den för att ösa med). Lägg

kycklingen på grillgallret och grilla 6-8 minuter. Ös någon eller ett par

gånger och grilla tills köttet är mört och gyllenbrunt.

Gör såsen: koka upp resten av marinaden och låt koka på hög värme cirka 10 minuter tills såsen tjocknat lite.

Skeda såsen över kycklingen och servera med grönsaker, till exempel ångad

broccoli, pak choi och salladskål.

Nneka Amu