Sexigt tilltugg

Oliver och dadlar med mandelfyllning

MAT & DRYCK

Mandlar innehåller många viktiga fettsyror och magnesium, vilka äv viktiga för nervsystemet. Dadlarna ger energi genom sitt stora innehåll av naturliga sockerarter. Oliverna innehåller mycket kalcium, som är nödvändigt för muskelfunktionen och känsligheten. Medjool-dadlar och de fetaste grekiska oliverna kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Ju mognare oliverna är, desto lättare är det att kärna ur och fylla dem.

Ingredienser:

24 skållade mandlar

16 Kalamataoliver eller andra stora oliver

8 hela Medjool-dadlar

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Lägg mandlarna på en osmord plåt och rosta dem tills

de blir lätt gyllenbruna (cirka 15 minuter). Kontrollera noga så att de inte

bränns. Ta ut plåten ur ugnen och låt kallna.

Kärna ur oliverna och dadlarna (gör en skåra i ena änden av oliven och tryck

till så glider kärnan ur). Stick en mandel i varje oliv, tryck in den så

långt som möjligt. Gör likadant med de andra mandlarna och med dadlarna.

Täck över och ställ kallt tills tilltugget ska serveras.

Nneka Amu