Grillade lammbrochetter i tortillas

MAT & DRYCK

4 portioner

Grilla med kol på en vanlig öppen grill eller gasolgrill.

Foto: Börje Thuresson

Det här behöver du:

500–600 g benfri lammstek, i små kuber

1 grön paprika, i bitar

1 röd paprika, i bitar

4 grillspett

Marinad:

1 stor vitlöksklyfta

0,5 tsk mald spiskummin

2 msk strimlad färsk mynta eller 0,5 dl

hackad persilja

0,5 tsk salt

0,5 tsk mald svartpeppar

0,25 dl färskpressad citronsaft

0,25 dl olivolja

4 små vetetortillas

valfri sallat

1 flaska ananas-chipotle salsa eller annan salsa

Mixa ihop marinaden. Lägg köttbitarna i en plastpåse, slå på marinaden och låt marinera i minst två timmar.

Trä därefter upp köttet på grillspett, varva med paprikabitar. Lägg spetten åt sidan.

Grilla eller stek lammspetten, 2-3 minuter på varje sida. Krydda lite extra med salt och svartpeppar. Värm tortillas hastigt på grillen.

Servera nygrillade lammbrochetter i varma tortillas med sallat och klicka på ananas-chipotle salsa.

Jonas vinval: Penfolds

Koonunga Hill Chardonnay.

Nr: 6463. Pris: 74 kronor.

Jonas Borsséns recept!