Apelsin- och anismarinerad sill

MAT & DRYCK

Det här behöver du:

400 g sillfiléer, urvattnade hela (finns

färdiga på burk)

1/4 röd lök, skivad

2 msk stjärnanis hel (krossas lätt i handen)

1 tsk kryddpeppar

2 lagerblad

1 tsk vitpeppar

1 apelsin med skal i skivor

2 apelsiner, juice och finrivet skal

1-2-3-lag, inläggningslag till urvattnad saltsill:

1 del ättikssyra, 24 procent

2 delar socker

3 delar vatten

Gör så här:

1. Koka upp 1-2-3-lagen och låt svalna.

2. Blanda ned lök, kryddor, apelsinskivor, juice och finrivet skal från apelsinen. Låt lagen kallna helt.

3. Lägg de hela sillfiléerna i lagen och låt stå 3– 4 dagar.

4. Lyft upp filéerna och skär dem tvärs över i sneda bitar. Lägg upp dem på ett fat.

5. Slå över lite av lagen. Dekorera med apel-sinfiléer och rödlöksringar.