Rödingfiléer i ugn

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

4 rödingfiléer med skinnet kvar

salt och nymalen vitpeppar

Tilll romblandning:

100 g sikrom

100 g löjrom

2 msk finskuren dill

2 msk finskuren gräslök

2 msk finskuren rödlök

Till spenat- och svampröra:

200 g spenat, färsk

100 g shiitakesvamp

Så här gör du:

1. Värm ugnen till 150 grader.

2. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan uppåt i en smord form med lite fiskfond eller vatten i botten. Krydda med salt och vitpeppar.

3. Baka filéerna klara i ugnen i cirka 15 minuter. Tag ut dem och dra försiktigt av skinnet. Stryk ut romblandningen jämnt över fiskarna.

4. Fräs spenat och svamp i lite smör och rör med vitlöksgaffel. Lägg lite på varje varm tallrik och sedan fisken. Strö gräslök över, häll på 3 msk smält smör.