Pyttipanna på kalkon

MAT & DRYCK

Rökt kalkon i pytten, i övrigt är den rätt standard. Men majssalladen har vi tokat till ordentligt.

Har du korv-, kött- eller kycklingrester så kan du använda dem i stället för kalkon. Värm dem bara hastigt i så fall, annars blir det ganska torra bitar.
Foto: PÄR JOHANSSON
Har du korv-, kött- eller kycklingrester så kan du använda dem i stället för kalkon. Värm dem bara hastigt i så fall, annars blir det ganska torra bitar.

Det här behöver du

(4 personer)

400 g tärnad rökt kalkon

800 g fryst tärnad potatis

1 stor lök

1 msk smör

300 g majs på burk

1/2 påse jättemajs (spanish corn - finns i snackshyllan)

1 röd paprika

1/4 burk inlagd jalapeño-chili

1/2 lime

2 msk olivolja

salt

peppar

Så här gör du

1. Tärna kalkonköttet.

2. Skala och tärna löken.

3. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Ös i potatisen och stek någon minut på hög värme och dra sedan ner till medel. Vänd runt potatisen flitigt så att den blir brynt på alla håll och kanter.

4. Lägg i det mesta av löken (lite kan få vara med i majssalladen) och den tärnade kalkonen efter 5 minuter.

5. Efter ytterligare några minuter bör allt vara genomvarmt och fått färg.

6. Du hinner göra klart majssalladen medan du steker pytten: Kärna ur, skölj och tärna paprikan.

7. Öppna majsburken och häll av spadet.

8. Blanda majsen, paprikan, den överblivna löken, jättemajsen och jalapeño-bitarna i en skål. Provsmaka jalapeñon så att du gör salladen lagom stark. Dela stora bitar.

9. Pressa över lime, salta, peppra och vänd ner olivoljan. Smaka - kanske behövs mer salt eller lime.

10. Servera salladen till pytten.

Gott att dricka till

En ganska snäll ale:

Nils Oscar Farm ale (1331) Sverige, 14:90 kronor (33 cl).

Vego-varianten

Gör en rotsakspytt (tärnad potatis, morötter, selleri och palsternacka) till salladen.

Tipset

Gillar du färsk koriander? Hacka och ös ner i majssalladen.

Kalkonpytt med dubbelmajs