…men två av Aftonbladets testare gav årets surströmming fem plus

1 av 2 | Foto: Björn Elgstrand
Komikern Lasse Eriksson, bördig från Piteå, njuter av sitt tunnbröd med potatis, lök och surströmming. ”Fantastisk syrlighet och friskhet”, tyckte han om Måsen – och gav fem plus.
MAT & DRYCK

Oskars ofileade

Maud Olofsson, partiledare (c)

Smälter i munnen.

Lasse Eriksson, komiker och författare

Kräver tilltugg, kan inte ätas enbart.

Linda Rosing, modell och värdinna

Blä, gammal och sur smak.

Oskars filéströmming

Maud Olofsson, partiledare (c)

Ovanligt god filead strömming. Bra för nybörjare.

Lasse Eriksson, komiker och författare

Överraskande god! Trots den tama

appellationen.

Linda Rosing, modell och värdinna

Fast konsistens, utan ben. Min favorit om jag måste välja.

Gösta Hannells

Maud Olofsson, partiledare (c)

För salt och med någon odefinierbar bismak.

Lasse Eriksson, komiker och författare

Underbar jäsning! Fin sammetsliknande doft.

Linda Rosing, modell och värdinna

Alldeles för salt, rommen är mjölig.

Måsen

Maud Olofsson, partiledare (c)

Favoriten! Perfekt sälta och surhet och bra kryddning.

Lasse Eriksson, komiker och författare

Hög sälta men fantastisk syrlighet och friskhet.

Linda Rosing, modell och värdinna

Helt okej, fast konsistens.

Röda Ulven

Maud Olofsson, partiledare (c)

Inte min smak. Luktar plåtburk.

Lasse Eriksson, komiker och författare

Skarp, mycket lång eftersmak som

skiftar starkt.

Linda Rosing, modell och värdinna

För salt, men hyfsad jäsning. Vad luktar det egentligen?

Prima Guldfisken

Maud Olofsson, partiledare (c)

Smälter i munnen.

Lasse Eriksson, komiker och författare

Alltför salt med spadsmak.

Linda Rosing, modell och värdinna

Slemmig och sur.