Gott grillpaket med fläsk och rabarber

MAT & DRYCK

Du slipper sotigt kött (fast det är ju rätt gott) och så stannar smakerna kvar i maten. Doftar häftigt när du öppnar paketet.

Paketen blir bäst på utegrillen. Hettan gör att rabarbern karamelliseras. Mums!
Foto: PÄR JOHANSSON
Paketen blir bäst på utegrillen. Hettan gör att rabarbern karamelliseras. Mums!

Det här behöver du

(4 personer)

0,5 kg rabarber

5 schalottenlökar

eller 1 rödlök

2 msk smör

4 msk socker

1 tsk torkad timjan

12 kvistar färsk timjan

600 g skinkstek i tunna

skivor eller picknickbog

ris

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt fjutt på grillen.

2. Sätt igång riskoket.

3. Skala rabarbern och skär i

1 cm tjocka skivor.

4. Skala löken och skär i tunna skivor.

5. Smält smöret. Det behöver inte bli hett.

6. Blanda rabarbern med löken, smöret, sockret och det torkade timjanet. Smaka av med salt och peppar.

7. Banka ut köttet mellan två ark plastfolie eller i en stor plastpåse så att du får skivor som är ungefär 1 cm tjocka. Dunka på med karatehanden, en brödkavel - eller rent av en köttplattare.

8. Dela upp skivorna så att du får 12 ungefär lika stora bitar. Salta och peppra.

9. Fördela rabarberröran på 4 stora folieark. Lägg tre köttbitar ovanpå och toppa med timjanskvistarna. Stäng paketen noga och svep in dem i ett extra lager folie så att de inte springer läck på grillen.

10. Grilla i drygt 10 minuter på hög värme, 5 minuter till i vanlig ugn. Öppna ett paket och kolla att köttet är genomstekt.

11. Servera med riset.

Gott att dricka till

Ett vitt vin med en gnutta sötma passar rabarberröran:

Canaletto chardonnay verdeca (32436) Italien, 62 kronor.

Vego-varianten

Quornfiléer behöver inte bankas och blir fortare klara. (Samma sak med flundrafilé eller annan plattfisk.)

Fläsk- och rabarberpaket

Jon Hansson