En grillad – med sylt

Aftonbladet testade pannkaka i kiosken

På rullgrillar i Stockholm trängs pannkakor med korv.
Foto: Martin Lindeborg
På rullgrillar i Stockholm trängs pannkakor med korv.
MAT & DRYCK

Himmel och pannkaka.

Grillkorven har fått en konkurrent.

Som äts med sylt.

Glöm den gamla hederliga grillkorven. Glöm kabanoss.

Nu ska det vara grillad pannkaka.

På rullgrillar runt om i Stockholm ligger pannkaksrullar och trängs med korvarna. Och enligt Kent Nordgren, marknadsansvarig på Crossborder som lanserar pannkakorna, är de en succé.

– Vi hoppades få 5–10 procent av korvmarknaden, men det ser snarare ut att bli 20 procent, säger Nordgren.

Både ris och ros

Idén fick hans kollega när han ville köpa en grillkorv i Moskva – och fann en creperia.

Två av de tre pannkaksvarianterna är också crepes: ost/skinka och ost/champinjon.

Den tredje innehåller jordgubbssylt.

– Det är min absoluta favorit, säger Nordgren.

Men när Aftonbladet låter testa pannkakorna får de både ris och ros.

Ellinor Widén, 52, lantbrukare i Nykvarn, tycker att ost- och champinjonfyllningen är för mild.

– Jag känner inga kryddor, fyllningen smakar nästan ingenting.

Hon får medhåll av Catharina Bolay, 35, lärare från Huddinge, som trots det är positiv.

”Nästan som hemlagat”

– Förvånansvärt gott för att vara snabbmat. Nästan som hemlagat.

Kent Nordgren tror att hans pannkakor kommit för att stanna.

– Vi satsar i första hand på länderna runt Östersjön. Det har precis blivit klart att de ska säljas på 160 bensinstationer i Polen, säger han.

Hur smakar grillad pannkaka?

Richard Stenström testar grillpannkaka med champinjon och ost.
Foto: Martin Lindeborg
Richard Stenström testar grillpannkaka med champinjon och ost.

Johan Taubert