Fisklåda i ugn med knaprigt formbröd

MAT & DRYCK

Vi lagar till hela middagen i samma burk, till och med tillbehören.

Det här behöver du

(4 personer)

500 g potatis

5 tomater

1 stor lök

2 gröna paprikor

3 vitlöksklyftor

300 g spättafiléer

2+2 msk olivolja

3 msk hackad persilja

2 dl vitt vin

4 skivor formbröd

0,5 dl riven ost

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Koka upp 1 l vatten.

3. Skala och skiva potatisarna halvcentimetertjockt.

4. Lägg potatisskivorna i det kokande vattnet och låt koka upp igen. Sjud ett par minuter och se till att potatisen inte börjar koka sönder. Det kan gå rätt snabbt när den är skivad.

Häll av vattnet när potatisskivorna börjar mjukna på ytan och låt dem ånga av.

5. Skär tomaterna i skivor.

6. Skala och skiva löken tunt.

7. Dela och kärna ur paprikorna. Skär i strimlor.

8. Skala och hacka vitlöksklyftorna.

9. Hacka persiljan.

10. Häll 2 msk olivolja i botten på en stor ugnssäker form eller gryta. Lägg ett lager potatis i botten, fortsätt med tomat, lök och paprika och spättafiléer ovanpå det. Strö vitlök och persilja och salta och peppra mellan varven. Avsluta med ett lager potatis.

11. Häll över vinet och de sista 2 msk olivolja. Baka i ugnen i 25 minuter.

12. Ta ut formen och lägg på de 4 skivorna formbröd. Strö den rivna osten på brödet. Baka ytterligare 15 minuter i ugnen eller tills osten fått fin färg.

Gott att dricka till

Ett friskt vitt vin:

Gallo colombard (16648) USA, 59 kronor.

Alltiallo-låda

Jon Hansson