Rökt lax, avokado och skagenröra

MAT & DRYCK
Havets läckerheter som pålägg och så lite grönt till.
Havets läckerheter som pålägg och så lite grönt till.

Så gör du

1. Stek en skiva formbröd

i smör.

2. Skär köttet från en

mogen avokado i tunna skivor och lägg ut på brödet.

3. Varva tunna skivor rökt lax med några avokado-skivor och forma dem till en "ros".

4. Skeda skagenröra i

rosens mitt och placera den sedan mitt på brödet.

5. Garnera med en dillkvist.

Gott att dricka till

Det feta avokadoköttet bör fräschas upp med en syra i vinet. Och den rökta laxen smakar gott ihop med en viss ekfatskaraktär. Vitt vin 7055 KWW chardonnay (Sydafrika, Western cape).

6692 Santa Carolina chardonnay (Chile).

6 läckra smörgåsrecept

– och några tips från Lasse