Kom loss i skafferiet och gör din egen macka

Lasse Kronér lär dig att släppa lös kreativiteten i köket

MAT & DRYCK

Bläddra i kokböcker. Sno ett kul recept, ändra lite och gör det till ditt eget.

Öppna kylen. Kombinera något av det du har hemma. Våga testa - utan fallskärm!

Undvik kanel. Det doftar och smakar himmelskt så jag tänkte att det måste funka på en macka. Men det gör det inte alls.

Var inte rädd för att blanda hav och land. Jag har ofta lite rom eller räkor på toppen av skink- eller biffmackor.

Chèvre och honung är som gjorda för varandra. Honung funkar alltid.

Du behöver inte använda formbröd som i boken. Det mesta utom kavring går bra men stek brödskivorna. Det blir mycket godare.

Tro överhuvudtaget inte på regler om vad som passar, typ rött vin till kött och vitt vin till fisk. Tänk själv!

6 läckra smörgåsrecept

– och några tips från Lasse