Crabfishgryta med en smak av curry

MAT & DRYCK

Ersätt gärna currypulvret med en currypasta. De brukar ha lite mer smak.

De frysta crabfish-pinnarna är bäst men har inte heller de haft så mycket att göra med riktiga krabbor.
Foto: PÄR JOHANSSON
De frysta crabfish-pinnarna är bäst men har inte heller de haft så mycket att göra med riktiga krabbor.

Det här behöver du

(4 personer)

ris

1 tärning fiskbuljong eller 1,5 msk fiskfond

2,5 dl vatten

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olja

2 tsk currypulver

2 msk tomatpuré

1,5 dl lätt crème fraiche

1,5 dl matlagningsgrädde

300 g crabfishpinnar

salt

Så här gör du

1. Sätt igång riskoket.

2. Gör en stark buljong på tärningen/fonden och vattnet.

3. Skala och hacka löken och vitlöken fint.

4. Fräs löken och vitlöken i oljan på låg värme i en kastrull. Hacket ska inte ta färg, bara bli glansigt.

5. Häll i curryn och tomatpurén och fortsätt fräsa 1 minut.

6. Häll i crème fraichen och matlagningsgrädden och rör om.

7. Lägg i crabfishpinnarna och värm dem i currysåsen.

8. Servera med riset och en gurksallad eller något annat svalkande.

Gott att dricka till

En mittemellan-besk öl:

Breznak (1694) Tjeckien, 15:40 kronor (50 cl).

Vego-varianten

Ersätt crabfishpinnarna med quornfilé eller sojakorv och fiskbuljongen med en grönsaksdito.

Ris med currypinnar

Jon Hansson