Cannelloni med grönsaker och skaldjur

MAT & DRYCK

4 personer

8 färska lasagneplattor

2 morötter

1 squash

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

olivolja

2 dl lättcrème fraiche

1 dl vatten

3 dl räkor

3 dl musslor

1 dl finhackad dill

salt och peppar

1 dl svarta oliver

1 ask cocktailtomater

1 dl riven stark ost

Foto: Peter Kam

Så här gör du:

Pastan:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Koka upp vatten med lite olja.

3. Låt lasagneplattorna koka cirka 1 minut. Häll av vattnet och kallspola plattorna.

Grönsakerna.

1. Skala morötterna och squashen och skär dem i småbitar.

2. Skölj purjolöken.

3. Skala vitlöken och skiva både den och purjolöken tunt.

4. Fräs grönsakerna i lite olja och salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och vatten. Låt det sedan koka tills morötterna är mjuka.

5. Hacka räkor och musslor grovt och blanda ner dem tillsammans med dillen. Smaksätt med salt och peppar.

6. Fördela fyllningen över lasagneplattorna och rulla ihop dem.

7. Lägg rullarna i en oljad, ugnsfast form. Om du har fyllning kvar så häll över den.

8. Hacka oliverna och dela cocktailtomaterna i halvor.

9. Strö över tomaterna, oliverna och osten. Ringla lite olivolja över och sätt formen i ugnen i cirka 20 minuter.

Tips:

Grönsallad passar bra till detta, gärna med min mormors dressing.

Blanda 3 msk vatten, 2 msk socker och 1 1/2 msk ättika.

Skölj salladen och häll över dressingen.

5 recpet ur nya kokboken ”Tina.”

Boken är utgiven på förlaget Natur & Kultur