Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Dietisten Margaretha Nydahls bästa råd

1 Ingen mat är förbjuden. Det handlar om mängder och hur ofta du äter. Särskilt när det gäller feta livsmedel.

2 Variera dig. Undvik ett ensidigt livsmedelsval.

3 Leta nyckelhål. Utgå från tallriksmodellen och nyckelhålsmärket.

4 Låt måltiden få ta tid. Planera, laga och att sitt ner vid matbordet.

5 Välj lokalproducerad mat om du kan. Då tänker du samtidigt på miljön.

6 Läs på. Läs innehålls- och näringsdeklaration. rätter är ett bra komplement, men en del kan dock vara feta och onödigt salta.

7 Håll koll på alkoholen. Var uppmärksam på hur mycket och hur ofta du dricker.

 

Fotnot: Margaretha Nydahl är dietist, doktor i medicinsk vetenskap och universitetslektor vid institutionen för hushållsvetenskap vid Uppsala universitet.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet