Frusen yoghurt med hallon och blåbär

MAT & DRYCK
Foto: Rikard Nilsson

Ingredienser:

225 g Torrsockrade frusna blåbär och hallon (ett paket)

1,5 st vaniljyoghurt delikatess

1 msk vit sirap

1 msk Cointreau

Sås:

0,5 burk vaniljyogurt delikatess

1 tsk vaniljsocker

1 msk mjölk

Tillagning:

Mixa bären i en foodprocessor i ca 15 sekunder så att bären blir helt släta.

Tillsätt sedan 1,5 burk yoghurt, sirapen, likören och mixa den slät. Sätt in den i frysen.

Blanda vaniljsocker och mjölk samt resten av yoghurten och rör ut till en sås.

Lägg lite sås i botten på varje talltik som en spegel och skeda sedan upp den frusna yoghurten . Två små ”ägg ” på varje tallrik och garnera med några frusna bär och lite mynta eller citronmeliss.

KLAARRT!!