Hur gör man förlorade ägg?

Rikard Nilsson chattade med läsarna om mat

MAT & DRYCK

Rikard Nilsson säger: Hej alla matglada! Jag är här nu till er tjänst! R:-)

lie säger: Hej! Har du något bra recept på en helt vegetarisk middag? Tänkte ställa till med kalas imorgon så det vore välkommet med några bra tips! Tack på förhand!

Rikard Nilsson säger: Lie! Jag hade gjort en gratäng med Abuerginer och tomater massor med vitlök. Varva tomater och stekta aubergineskivor med lök och kanske någon annan god grönsak. Gör sedan en god tomatsås som du kryddar med vitlök och örter. Slå denna såsen på gratängen och baka av i ugn. Lycka till! R:-)

Marre säger: Hur gör man förlorade ägg? Åt det på nåt café nånstans och det var gott.

Rikard Nilsson säger: Kok upp vatten med salt och ett par mask ättika. Knäck äggen i en skopa. stjälp sedan ned dem i vattnet. sJUD I CA 7 MIN. Ättikan gör att äggen drar ihop sig. Lycka Till!

anna säger: Tips på någa somriga lättlagade rätter och som inte tar alltför lång tid att göra?

Rikard Nilsson säger: Jag hade satsat på sallader i olika varianter med skaldjur, charkuterier, och marinerade grönsaker. Testa också att grilla eller råsteka oilka grönsaker som sedan marineras i olivolja pressad citron salt peppar och massor med vitlök. Lycka till!

gabriella säger: hej hej.. är en fattig student. Skulle vilja ha tips på vad ja kan laga för mat idag enkelt. Har pasta/ris lax och grönsaker hemma.

Rikard Nilsson säger: Jag hade halstrat laxen och kokt pastan al dente. Rostat grönsakerna i olivolja smaksatt dem med vitlök och sedan blandat grönsakerna med pastan och tillsatt 2 msk creme fraishe. Salt och nymalen vitpeppar. Lycka till!

lina säger: Hej, kan du ge tips på några goda grill-rätter?

Rikard Nilsson säger: Lina! Jag tycker att du skall grilla lite blandat fläsk, ox, fisk, kyckling osv. Sedan gjort lite olika goda glacer att smaksätta med under grillningen. Titta in på Mat & Vin där hittar du lite recept på glacer. Lycka till!

sofie säger: Hej hej, har du nått gott recept på en dessert?

Rikard Nilsson säger: Sofie, Du skall ta det receptet som är på sajten mat och vin från mig idag! Frosen Youghurt med massor med fruk och bär! Enkel är den också! Lycka till!

säger: Har du tips på någon god sallad?

Rikard Nilsson säger: Sallad! Det viktiga med sallader tycker jag är att man gör dem lite intressantare än vanligt. Utgå från en god grund sallad och tillsätt sedan i princip vad som helst olika skurna goda grönsaker i en trevligt skuren form. Sedan krävs det en god dressing och då brukar jag bara göra en vinägrett med balsamvinäger och en god olivolja och i bästa fall avsluta med en liten skvätt tryffelolja (finns i butiken) Prova gärna Sallads sorten Mach eller kan man säga fält sallad också. Mums!

säger: Hej! vad är det godaste du har gjort!! mvh madde

Rikard Nilsson säger: Det godaste jag gjort? Det var svårt Jag har gjort mycket gott men jag gjorde en glass 1996 som jag hade till Nordiska mästerskapet (som jag vann) Det var en rosmarin kryddad karamelliseran hjortronglass. Prova det! R:-)

säger: Hej Rikard !! Jag behöver hjälp med en god sås till färsk tonfisk som vi ska grilla på söndag.En kall sås helst.Tack på förhand för tips

// Berit

Rikard Nilsson säger: Berit! Jag skulle göra en variant av soja sås/marinad som funkar jättebra till grillad tonfisk. Tänk på att inte grilla tonfisken helt igenom, den skall vara lite röd i mitten. Blanda kikkoman soya, sweetchili sauce riven ingefära, pressad vitlök och massor av finskuren färsk basilika. Den blir god. Lycka till!

snuvan säger: Hur gör jag laxen mer intressant för en skeptisk 3-åring? Ska man koka laxfilé eller bara koka upp den och ställa åt sidan en stund?

Rikard Nilsson säger: Snuvan! Skär den i bitar och låt den koka upp i saltat vatten och låt den stå precis som du skriver, sedan är tillbehören ofta nyckeln tillframgång tillexempel såsen skall vara en smarrig sak kanske en sås gjord på majonäs och massor med färska örter och en klick creme fraische. Lycka till!

säger: Hej! jag ska bjuda på middag imorgon kväll, (date..) vad ska jag bjuda på? Något enkelt, för kan inte laga mat!! / johanna

Rikard Nilsson säger: Du skall bjuda på de mest klockrena som finns när man har date! Massor av kokta skaldjur Hummer, kräftor, räkor, krabba, osv kanske några ostron och ett gäng goda såser och sedan mycket väl kyld Champage!! Den daten blir lyckad! R:-)

Rikard Nilsson säger: Tack allesamman det har varit en trevlig tid på aftonbladet.se! Vi ses i Torekov i Sommar Välkommna till Både Kattegat och Solsidan! Glad Sommar! R:-)