Laxtartar

MAT & DRYCK
De blomformade bröden är utstansade med hjälp av pepparkaksformar.
De blomformade bröden är utstansade med hjälp av pepparkaksformar.

För 8–10 pers.

Du behöver:

1/2 kg urbenad rå laxfilé

8–10 tunna skivor ciabatta- eller vitt surdegsbröd (max 1 cm tjocka)

Smör eller olivolja

2 limefrukter

MARINAD:

2 msk finhackad rödlök

1 msk finriven ingefära

1 msk finhackad gräslök

2 tsk dijonsenap

2 tsk vitvins- /äpplecidervinäger

1 msk honung

Salt

Peppar

1/2 dl olivolja

50 g laxrom

Gör så här:

1. Skär laxen i små kuber ca 1x1 cm. Lägg laxkuberna i en skål.

2. Blanda lök, ingefära, gräslök med senap, vinäger, honung och olivolja. Salta och peppra. Blanda ner laxrommen.

3. Dela brödskivorna på mitten och ta bort eventuella kanter. Stek dem i smör eller olivolja.

4. Fördela laxen blandad med marinad över brödskivorna och garnera med en limeklyfta.

Tips: Det går lättare att skära i fisken om du stoppar in den i frysen i ungefär en timme först.

Körschema:

Vintipset

Alla recept:

Förrätt 1