Hon blev årets kvinnliga kock

Millan Waage Ericson vann med risotto och sparris

MAT & DRYCK

Grattis, Millan Waage Ericson, som vunnit årets SM för kvinnliga kockar!

Millan Waage Ericson.
Foto: Ulf Widell
Millan Waage Ericson.

– Tack så jättemycket.

Vad har du gjort för att vinna?

– Vi fick en uppgift att göra en lunchrätt för en ung aktiv tjej där det inte skulle vara för mycket fett, men viktigt med järn och kolhydrater. Det skulle vara näringsriktigt och nyttigt. Jag gjorde en korngrynsrisotto med råstekt sparris.

– Och en middag med en havtornsglaserad pigghamkotlett med svål.

Hur lät vinnarutlåtandet?

– Juryn tyckte att mina rätter var svenska, enkla och goda, inte för tillkrånglade.

Vad har du själv för favoriträtter?

– Jag gillar sill och en god köttbit med grönsallad till.

Var arbetar du?

– Barrique Wine Bar i Ostindiska huset i Göteborg. Jag började för en månad sedan, det har varit kämpigt med både nytt jobb och att förbereda tävlingen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Sova, sedan ut och springa och fika med kompisar.

Fakta/Årets kock

Ulla-Lene Österholm