SM-kocken: Poliserna är välkomna hit

MAT & DRYCK

Det viktigaste när man lagar sushi är kvaliteten.

– Sushipolisen är välkommen till mig, säger Sveriges bästa sushikock, Jack Cheong.

Jack Cheong är kock på Eest i Borås och vann sushi-SM tidigare i år.
Foto: ROLF ANDERSSON
Jack Cheong är kock på Eest i Borås och vann sushi-SM tidigare i år.

Jack Cheong jobbar på restaurang Eest i Borås och vann tidigare i år SM i sushi. Sushipolisen får gärna smaka på hans sushi, låter han hälsa.

– Det viktigaste med bra sushi är kvaliteten. Allt ska vara färskt och smaka bra, säger han.

Laxen ska frysas

När man köper en lax ska den ligga i frysen i 24 timmar innan den används och när du skivar fisken får du inte skära för tjocka skivor.

– Riset får inte vara för varmt och om det är för mjukt blir sushin vattnig, instruerar Jack Cheong, som lärt sig allt han kan av en japansk chefskock.

Laga sushi som en riktig japan

Läs också:

Emma Löfgren